уторак, 18. фебруар 2020.

Почиње скидање новогодишње расвете

Директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски најавио је да ће данас на свим локацијама у граду почети гашење свих елемената ногодишње расвете, што ће бити завршено до сутра увече, а затим ће почети демонтажа и одлагање, који ће трајати најкасније до 15. марта. 

Попоски је нагласио да је за ову ногодишњу сезону постављана расвета, без додатне набавке, у приградским општинама на великом броју локација.

– Прво ће бити угашена расвета, а затим ће уследити парцијална демонтажа у зависности у којим деловима града се буде добијала дозвола надлежних служби. Тако ће, на пример, након добијене дозволе, на мостовима бити демонтирани сви елементи у току ноћи када је смањен интензитет саобраћаја – рекао је Попоски за Беоинфо и додао да ће радници на лицу места вршити и процену стања инсталираних елемената, како би се они даље класификовали.

Директор предузећа се нада да ће целокупна расвета бити скинута најкасније до 15. марта, закључно са класификацијом, припремом за следећу годину и складиштењем у магацину.

Он је рекао да је предузеће задовољно стањем новогодишње јавне расвете, која је у односу на лане ове године у много бољем стању.

– Прошле године смо имали проблема са хулиганима који су унишавали и знатно оштетили расвету, а ове године то није био случај, тако да је у веома добром стању. На неким локацијама је због удара ветра дошло до незнатних оштећења, али у односу на прошлу годину штета је занемарива – навео је Попоски.