уторак, 31. март 2020.

Весић: У Београду се гради и током ванредног стања

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да послови грађевинарства нису стали у Београду током ванредног стања, што је, како је истакао, веома важан основ за бржи економски опоравак у наредном периоду, када се изборимо са епидемијом вируса корона.

Весић је прецизирао да се током протекле две недеље у буџет Града од доприноса за грађевинско земљиште и продаје локација за изградњу слило преко 600 милиона динара.

– У првој половини априла очекујемо још око 500 милиона динара. То указује на чињеницу да се у Београду и у условима ванредног стања и смањене привредне активности улаже у изградњу, те да инвеститори и даље верују да је улагање у Београд добра инвестиција – рекао је заменик градоначелника гостујући у Јутарњем програму ТВ Хепи.

Према његовим речима, како би се инвеститорима издале грађевинске или употребне дозволе, од увођења ванредног стања прегледано 75 пројеката и урађено исто толико обрачуна доприноса за уређивање грађевинског земљишта, за нето површину стамбено-пословних објеката од 40.696 квадратних метара.

– На основу сачињених обрачуна, у буџет Града уплаћено је 509,5 милиона динара. Додатна средства су обезбеђена продајом земљишта у јавној својини Града, у Привредној зони „Горњи Земун” уз Батајнички друм. Земљиште је продато инвеститору који је на јавном надметању понудио 103,5 милиона динара за локацију површине 7.276 квадратних метара, на којој се могу градити објекти намењени за привредне делатности – објаснио је Весић.