субота, 4. април 2020.

Весић: И данас велики број људи на излетиштима и у парковима

На многим местима у Београду, излетиштима и парковима, данас је поново био велики број људи, слично као прошлог викенда, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић за ТВ Пинк.

– Изгледа да један број људи заиста не разуме у каквој ситуацији живимо и да не схвата да људи умиру. Поједини се шетају и проводе по парковима док у болницама неко умире и бори се за живот. Не знам шта више треба да се каже да би неки људи разумели. Људи који се тако понашају су у мањини, али они, нажалост, угрожавају већину. Шта треба урадити да би неки разумели да се од вируса корона умире. Данас сам заједно са полицијским патролама и Комуналном милицијом обишао неке локације, молили смо људе да напусте паркове. Било их је на Кошутњаку, Ушћу, неки су чак склањали траке и користили справе за вежбање – нагласио је Весић.

Он је подсетио да је јуче било више од 300 новозаражених и највише умрлих у једном дану.

– Не знам како неко не може да схвати да таквим понашањем не угрожава само себе већ и друге. То што су неки данас шетали доћи ће на наплату за две седмице, јер је то период инкубације. Имали смо ситуацију на Видиковачкој пијаци где је испред пијаце направљен малтене бувљак. Слично је било на Душановцу, Бањици, испред Цветкове, Бајлонијеве и Каленић пијаце – појаснио је Весић.

Како је навео, ситуација је ванредна, а од вируса корона се умире. 

– Погледајте шта се дешава у Италији, Шпанији, САД и немојте да допустимо да дођемо у такву ситуацију. Знам да није лако седети у кући, али проћи ће и ово, а што дисциплинованији будемо, пре ћемо се вратити нормалном животу. Сви морамо да прихватимо мере, а епидемија је таква да ако један одсто људи не разуме и не понаша се онако како треба, угрожава 99 одсто оних који се понашају у складу са правилима. Слушајмо Владу, епидемиологе и изаћи ћемо из ове кризе – истакао је Весић.

Он је апеловао на грађане да поштују све мере и буду дисциплиновани.