недеља, 31. мај 2020.

Весић: Попуст повлашћеним категоријама за превоз у марту

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће Град Београд одобрити попуст повлашћеним категоријама, корисницима јавног превоза који су купили месечне карте за превоз у марту, за период у коме нису могли да га користе због одлуке Владе о обустави јавног превоза због ванредног стања.

– Одлуком Града Београда обухваћено је 61.004 корисника, који су на малопродајним објектима и путем интернета купили месечне карте за март ове године, а коју нису могли да користе од 22. до 31. марта због привременог обустављања јавног превоза, а у циљу спречавања ширења и смањења ризика болести COVID-19 – навео је Весић Танјугу.

Корисницима повлашћених категорија биће одобрен једнократни попуст у висини од 32,26 одсто од цене месечне карате.

Попуст је могуће искористити једнократно и то почев од 1. јуна, а најкасније до 20. септембра 2020. године, односно приликом прве куповине месечне карте на малопродајном објекту и путем интернета.

Корисници који су обухваћени овом одлуком су ученици средњих школа, студенти, ратни војни инвалиди и мирнодопски војни инвалиди са 20-40 одсто инвалидности, цивилни инвалиди рата са 20-40 одсто телесног оштећења, трајно неспособна лица за рад и привређивање, дијализирана лица, лица са лаком душевном заосталошћу, корисници права на новчану социјалну помоћ, корисници старосне / превремене старосне или инвалидске пензије, корисници породичне пензије, незапослена лица, избеглице и интерно расељена лица.

Поред корисника који су у периоду обуставе превоза имали уплаћену месечну карту, попуст је одобрен и за 66 корисника повлашћених категорија који су имали уплаћену годишњу карту, тако што ће им бити одобрено продужење купљене карте за време колико је трајала обустава јавног превоза, односно за максимално 47 дана.

Потребно је да се корисници годишњих карата јаве корисничком центру „Бус плуса” од 15. јуна, а најкасније до 20. септембра, како би извршили продужење своје годишње карте.