среда, 5. август 2020.

Нови изглед још пет школа

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас ОШ „Петар Кочић” у Земуну, једну од пет школа на којој је завршена реконструкција фасаде.

– У оквиру овог пројекта урађена је комплетна фасада на пет школа а Секретаријат за образовање и дечју заштиту је у ту сврху издвојио 67,8 милиона динара – рекао је Гак.

Нови изглед, како је рекао, добиле су и школе „Никола Тесла” у Раковици, „Карађорђе” на Вождовцу, „Марија Бурсаћ” на Звездари и Гимназија „Свети Сава”.

– Најзахтевнији радови су били овде у Земуну. Сада је све завршено, али настављамо даље, па је током лета отворено још осам нових градилишта у београдским школама – додао је Гак.

Како је истакао, укупна вредност радова који су започети у јулу или почињу ових дана износи 153,9 милиона динара, а финансира их градски секретаријат.

– Епидемија вируса корона пореметила је цео свет, али живот не сме да стане. Користимо летње месеце да средимо што више школа и сви се надамо да ћемо се што пре вратити у нормалу а деца у школе – рекао је Гак.

Да би се то десило, закључио је, сви морамо да покажемо максималну личну одговорност у понашању и придржавању свих препорука надлежних.