среда, 5. август 2020.

Градоначелник Радојичић: Београд и Београђани дубоко саосећају са либанским народом и грађанима Бејрута

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић упутио је поруку искреног саучешћа свом колеги, градоначелнику Бејрута Џамалу Итанију, поводом катастрофалне експлозије која је однела велики број жртава у престоници Републике Либан.

– Поштовани градоначелниче Итани, желим да знате да Београд и Београђани дубоко саосећају са либанским народом и грађанима Бејрута, и у овом тешком тренутку наше мисли и молитве су са вама – навео је Радојичић у свом писму.

Градоначелник је истакао да Београд, као град који је преживео многе ударе, данас са болом у срцу гледа уништење Бејрута. 

– Београд нуди своју подршку како би се последице овог немилог догађаја превазишле, а жртве достојно оплакале и запамтиле – рекао је градоначелник Београда.

Радојичић је подсетио да Република Либан и Република Србија имају дугу традицију одличних политичких односа од периода Покрета несврстаних до најновијег времена, у којем су наши партнери из ове блиске земље изузетно подржали Србију у њеним праведним политичким настојањима у вези са Косовом и Метохијом. Градоначелник се осврнуо и на сарадњу између два главна града у области туризма.

– Недавним успостављањем директних авионских линија између наша два града, многобројни Либанци су посетили Београд, а многи Срби Бејрут, успостављајући оне личне, пријатељске, па и породичне везе које су јаче од свега – закључио је Радојичић.