четвртак, 6. август 2020.

Oбновљена централна кухиња Предшколске установе „Звездара”

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак изјавио је данас да је завршена санација комплетне фасадне и унутрашње столарије централнe кухињe у Предшколској установи „Звездара” која храном снабдева 27 вртића, односно 6.700 деце у тој општини. 

– У обнову централне кухиње уложено је 7,5 милиона динара, а паралелно са овим радовима завршена je и обнова фасадне и унутрашње столарије три вртића, укупне вредности од 22 милиона динара – рекао је Гак, који је данас обишао централну кухињу звездарске предшколске установе.

Он је најавио да се праве планови за даљу санацију вртића на Звездари након што је недавно отворен реконструисани вртић „Зека”, који је био приоритет.

– Идемо даље док не будемо задовољни условима у свим вртићима на Звездари, док не обновимо све објекте којима је реконструкција неопходна. Један од следећих вртића на ком ће бити фокус јесте вртић „Сунце” у Миријеву – најавио је ресорни секретар. 

Гак је истакао да су радови на централној кухињи били од посебног значаја будући да се осим безбедног боравка деце у вртићима, подједнака важност у Секретаријату придаје и безбедној припреми и транспорту хране за децу.

Директорка Предшколске установе „Звездара” Снежана Перовић рекла је да је у последње две године сарадњом Секретаријата за образовање и дечју заштиту са Општином Звездара и Канцеларијом за јавна улагања реконструисано, делимично или потпуно, готово половина свих вртића на Звездари. 

– Огроман посао је већ урађен, са тиме смо задовољни, али правимо планове за даља улагања по приоритетима – рекла је Снежана Перовић.
Ове године, за текуће одржавање вртића на Звездари Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио је 75 милиона динара, односно око пет милиона евра за све београдске вртиће у свих 17 општина.