среда, 12. август 2020.

Фазна реконструкција свих објеката Центра дечјих летовалишта

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас објекат Центра дечјих летовалишта „Стеван Филиповић” на Дивчибарама, на коме је започета прва фаза обнове вредна 20 милиона динара.

– У плану је фазна реконструкција свих објеката овог центра. Недавно је завршен објекат на Букуљи и настављамо даље са подизањем квалитета услуге за децу – указао је Гак.

Он је истакао да је Град Београд у протеклих годину и по дана у објекте ЦДЛ-а, у којима, пре свега, бораве деца, уложио 85 милиона динара.

Директорка ЦДЛ-а Тања Сантрач рекла је да су у смештајним капацитетима на Дивчибарама замењени подови, реконструисани тоалети, сређени плафони, комплетна фасада реконструисана а започета је и замена намештаја.

– Даљи планови су санација и осталих објеката, као и изградња мини дечјег града на планини на којој код нас тренутно борави 60 деце – рекла је Тања Сантрач. 

Приликом посете, Гак је обишао и део парцеле ЦДЛ-а преко које су власници оближњих викендица започели нелегалну градњу пута.

– Зауставили смо започету градњу пута јер овакву неодговорност нећемо дозволити. Неко је преорао двориште у власништву Града Београда, у делу где се деца играју, да би му викендица била ближе колима. Све је пријављено и тиме се сад даље баве надлежне институције – закључио је Гак.