среда, 20. јануар 2021.

Позив просветним радницима да се вакцинишу

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак позвао је данас све запослене у школама и предшколским установама Града Београда да се вакцинишу у што већој мери и тиме допринесу, као приоритетна група за вакцинацију, да се Србија што пре избори са епидемијом вируса корона.

Гак се данас вакцинисао кинеском вакцином у Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”. 

– Желим личним примером да покажем да сви морамо веровати науци и медицини, а не теоријама завере. Људи који раде са децом, морају бити предводници у томе – рекао је Гак након вакцинације.

Он је додао да само масовном вакцинацијом можемо победити и вратити се нормалном животу, и то што пре, како бисмо сачували и економију.

Гак је поручио да је ових дана, осим здравља и безбедности деце и свих запослених у образовним установама, посебно важно подржати девојчице и девојке да пријављују сексуално насиље уколико су му изложене. 

– Нисте саме у којој год школи да сте и онда када се чини да су друге теме важније, као што се ових месеци сви бавимо епидемијом, увек је право време за пријаву насиља, снажне поруке охрабрења друштва и борбу са људима који сексуално искоришћавају децу –  поручио је Гак.