петак, 25. јун 2021.

Весић заједно с грађанима и инвеститором тражи решење за објекат у изградњи у Блоку 37

Заменик градоначелника Горан Весић и надаље ће водити преговоре између станара и инвеститора у Блоку 37, али је нагласио да та позиција није лака јер с једне стране треба да се заштите грађани, за које мисли да су у праву, а са друге инвеститор има све потребне дозволе за зграду каква је пројектована. 

– Таквој згради, тог габарита нема места на тој локацији и мислим да су грађани у праву. Објекат од осам спратова заклонио би све ниже зграде у окружењу. С друге стране, у Београду се „живи” од инвеститора, односно гради се и град се развија. У овој ситуацији моја позиција је незахвална, а као што можете да видите за сада сам успео да постигнем да нема нових сукоба, протеста, инцидената какви су могли да се догоде. Добро је да на 40 степени напољу не стоје ни радници ни незадовољни грађани – рекао је Весић за Студио Б. 

Он је изразио наду да ће се у наредном периоду наћи решење, те да је већ значајно то што нема сукоба и што су сели за исти сто да разговарају.  

– Решење мора да буде такво да се заштите интереси града да се и надаље развија, интереси грађана у смислу да комфор живота у Блоку 37 не буде нарушен, као и интерес инвеститора, односно да му се омогући инвестирање на овом или на неком другом месту – истакао је Весић.