петак, 25. јун 2021.

Сузбијање одраслих форми комараца

ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине спровешће сутра мере контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда, саопштено је из овог предузећа.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити од 20 до 24 сата и обухватиће Сунчани брег, Стражевицу, Кијево, Пиносаву и Авалу, Зуце, Бели поток, Сопот – Дрлупа, Рогача, Сопот – Дучина, Стојник, Бабе, Парцане, Сопот – Губеревац, Слатину, Сибницу, Сопот – Неменикућа, Ђуринце уз Космај, Шупљу Стену, Трешњу, Раљу, Канарево брдо, Миљаковац 1 и 2, Миљаковац 3, Ресник 1, Ресник 2, Ресник 3, Железник 1, Железник 2, Железник 3, Сремчицу 1, Сремчицу 2, Сремчицу 3, Сремчицу 4, Сремчицу 5, Рупчине и Беле воде.

Такође, третман сузбијања одраслих форми комараца предвиђен најављен је и за вечерас.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. 

Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користити према упутству произвођача. Третмани ће се спровести уређајима са земље: димним генератором за термално замагљивање – VECTOR FOG H500F, IGEBA TF 95 и ULV Aerosol Generator IGEBA, тип U 15 HD-M.

Из овог предузећа апелују на грађане да омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.