уторак, 28. март 2023.

Међународни дан клавира сутра на Тргу републике

Секретаријат за културу, у сарадњи са београдским основним и средњим музичким школама, обележава Међународни дан клавира на Тргу републике у Београду, 29. марта од 12 до 20 часова. Манифестацију „Међународни дан клавира” организује и реализује Установа културе „Гварнеријус” у сарадњи са београдским музичким школама.

У периоду од 12 до 18.30 часова, на пет пунктова са клавирима који ће се налазити на Тргу републике, око споменика кнезу Михаилу, ученици београдских основних и средњих музичких школа наизменично ће јавно изводити композиције класичне музике.

Од 19 до 20 часова на концертном клавиру пијанисти Вук Божиловић, Лазар Торбица и Анђела Динић изводиће композиције Ј. С. Баха, К. Дебисија, Ф. Шопена, Л. В. Бетовена, С. Рахмањинова и Н. Капустина.

Обележавање Међународног дана клавира је целодневна манифестација музичког карактера која има за циљ да окупи грађане и посетиоце око програма који изводе наши најмлађи суграђани. Њиховим вештинама се промовишу лепота и значај музичког образовања. Млади музичари су са својим професорима припремили клавирске програме које ће изводити током целог дана. Програм се завршава клавирским концертима младих клавирских виртуоза Вука Божиловића, Лазара Торбице и Анђеле Динић у вечерњим часовима, саопштили су из Секретаријата за културу.

Линк за MXF рекламе - https://we.tl/t-Bxe58pjx64

Линк за MP4 рекламе - https://we.tl/t-yUiRaJW6T5

Линк за Инстаграм - https://we.tl/t-rYYulOabXk