среда, 29. март 2023.

Васкршњи хуманитарни базар и креативне радионице Волонтерског сервиса у ТЦ „Авив парк Звездара”

Поводом предстојећих васкршњих празника, Волонтерски сервис Звездаре у суботу, 1. априла, од 12 до 18 часова, у Тржном центру „Авив парк Звездара” организује традиционални Хуманитарни базар и креативне радионице, саопштено је из Општине Звездара.

На базару ће бити изложени васкршњи украси, различити употребни предмети од дрвета – подметачи, послужавници, кутије, магнети, уникатне честитке и антиковид маске, уметничке минијатуре настале на радионицама Школе сликања за сениоре, накит и различити предмети којима могу се да обрадују блиске особе у предстојећим празничним даривањима.

Реч је о радовима који су настали на креативним радионицама овог сервиса, али и сарадника и социјалних партнера са којима Волонтерски сервис током целе године реализује различите програме подршке за суграђане свих генерација, односно удружења: „Две моје златне руке” и ХО „Хлеб живота”.

Истовремено, у истом термину, волонтерке сервиса ће водити креативне радионице намењене најмлађима, на којима ће заједно правити честитке, украсе и поклоне и украшавати јаја од стиропора. Радове које направе на радионицама, аутори ће понети кући. Није потребно посебно пријављивање за учешће на радионицама.

Празници су прилика да поклањамо и будемо хумани. Због тога ће сав приход са базара бити издвојен у хуманитарне сврхе, помоћ Сергеју и његовој породици која се годинама бори за његово здравље и безбрижно детињство, наводи се у саопштењу.