среда, 29. март 2023.

Јавни конкурс за подршку развоја предузетништва

Секретаријат за привреду расписао је јавни конкурс за доделу средстава за подршку развоја предузетништва на територији града Београда за 2023. годину.

Према речима градског секретара за привреду Николе Кожовића, предмет јавног конкурса је додела бесповратних финансијских средстава привредним субјектима у максималном износу од милион динара за куповину једног или више основних средстава, односно машина и опреме у циљу побољшања квалитета постојећег или увођења новог производа или услуге, уз обавезу запошљавања једног незапосленог лица са евиденције Националне службе за запошљавање, на период од минимум једне године.

– Право на доделу средстава имају микро, мала предузећа и предузетници са територије града Београда. Опредељена средства намењена су за афирмацију родне равноправности, запошљавање незапослених лица, унапређење пословног процеса кроз увођење нових производних или побољшање постојећих пословних линија, покретање нових предузетничких активности, отварање могућности за модернизацију и проширење производних и услужно оријентисаних делатности, као и очување постојећих и стварање услова за отварање нових радних места, јачање конкурентности привредних субјеката, стимулисање стварања нове додатне материјалне вредности намењене тржишту и повећање укупног привредног раста и развоја предузетништва на територији града Београда – истакао је Кожовић, додајући да Град на овај начин наставља да промовише и подржава предузетништво и запошљавање у граду.

Подсетио је да Секретаријат за привреду већ дужи низ година спроводи ову активност кроз директну подршку микро, малим привредним субјектима, као и предузетницима за проширење сопствених капацитета, чиме се стварају услови за запошљавање незапослених лица.

Јавни конкурс биће отворен до 13. априла, а текст конкурса са пријавом и осталим информацијама може се пронаћи на званичном сајту Града Београда www.beograd.rs (рубрика Градски огласи, конкурси, тендери).