четвртак, 31. јануар 2008.

Нове надстрешнице на 134 локације

На основу захтева грађана, редовних активности на терену и анализе захтева путника, Дирекција за јавни превоз је од почетка 2008. године делимично изменила трасе, поставила надстрешнице, увела нова стајалишта на линијама: 44, 77, 79, 81, 89, 504, 704, 706, 707 и 708.

– На територији града током 2008. године планиран је наставак замене старих надстрешница типа „печурка” новим типом надстрешнице, као и постављање нових на локацијама које их до сада нису имале. Планом за ову годину предвиђене су 134 локације за нов изглед стајалишта јавног превоза, а очекује нас и нов конкурс за постављање надстрешница на још 150 локација. Кад је реч о изменама траса линија, у наредном периоду биће продужене линије 57, 65, 89, 91 и 92 како бисмо испунили захтеве грађана – рекао је Дејан Мали, члан Градског већа.

Један број старих надстрешница типа „печурка” по демонтажи ће се репарирати и довести у исправно техничко стање. Дирекција за јавни превоз је планирала да на овај начин и овим типом надстрешнице буде оквирно опремљено 40 стајалишта јавног превоза на улазно-излазним правцима и у насељеним местима на широј територији града. На преосталим надстрешницама старог типа „печурка” које су у задовољавајућем техничком стању у оквиру редовног одржавања током 2008. године биће отклоњени сви регистровани технички недостаци, замењени оштећени елементи, извршена антикорозивна заштита и фарбање.

Дирекција за јавни превоз је за 2008. годину такође планирала да у сарадњи са Институтом за архитектуру заврши пројекат новог (лакшег) типа надстрешнице, чија ће основна каратеристика бити једнострана конструкција и постављање на терену. Планирано је да и овим типом надстрешнице до краја године буде опремљен знатан број стајалишта јавног превоза на широј територији града.

Дејан Мали је најавио и да ће се уредити комплетна процедура око извођења инфраструктурних радова, како се више не би дешавало да се улица која је после радова доведена у првобитно стање поново раскопава.