среда, 25. мај 2016.

Отворен Трећи фестивал међугенерацијске сарадње „Океј”

Заменик градоначелника Андреја Младеновић и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовали су данас отварању Трећег фестивала међугенерацијске сарадње  „Океј”, који се од 24. до 27. маја одржава у Дечјем културном центру. 

Фестивал је прилика да се јача међугенерацијски однос у којем млади уче од старијих и заједно доприносе заједници и своме граду, истакла је секретарка Станисављевић. 

Она је за Беоинфо подсетила да Град Београд води одговорну социјалну политику према нашим најстаријим  суграђанима. 

– За протекле две године успели смо да отворимо четири нова клуба за старије особе, док су два клуба у потпуности реновирана. Такође је отворен Креативно-едукативни центар у Светогорској улици, што показује јасну намеру ове градске власти да се социјална политика спроводи сваки дан и на конкретним примерима – истакла је Станисављевићева. 

Овогодишњу манифестацију организују Дневни центри и клубови Геронтолошког центра „Београд” уз подршку Града Београд и сарадњу са партнерима из локалне заједнице. Циљ фестивала је унапређење међугенерацијске толеранције и емпатије кроз културу, локалне радионице, изложбе, ревије, музику и друге заједничке активности. 

Догађају је присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.