среда, 7. септембар 2016.

Никодијевић: Београд добија дворане за стрељаштво и гимнастику

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић и градски секретар за спорт и омладину Славко Гак примили су данас представнике Стрељачког и Гимнастичког савеза Београда поводом обећане изградње дворана за стрељаштво и гимнастику. 

Ово је био први оперативни састанак чији је циљ да се са представнцима поменутих спортова заједнички дође до решења које би било најбоље за стрелце и гимнастичаре, који у Београду тренутно немају дворане за припреме и такмичења. 

– Град Београд жели да улаже у спортску инфраструктуру, што је у складу са Програмом развоја спорта у наредне три године који је усвојен од Скупштине Града Београда 2015. године. Заједно са Секретаријатом за урбанизам биће одабране адекватне локације и урађени пројекти, како би током 2017. године почела изградња ових објеката, а већ 2018. године би били спремни за коришћење – истакао је Никодијевић. 

Он је додао да је идеја Града Београда да, у сарадњи са Секретаријатом за спорт, сви спортови буду збринути односно да сви који желе да се баве спортом добију одговарајуће услове.   

У Београду тренутно постоји 14 гимнастичких клубова, који се сусрећу са бројним инфраструктурним проблемима. Ниједна од сала које гимнастичари користе нису добро опремљене, а ни у стрељаштву није много боља ситуација. 

– Гимнастика је стратешки веома битна јер је базични спорт, попут атлетике и пливања, те је због тога неопходно да има свој тренажни центар. Са друге стране, стрелци нас готово на сваком великом такмичењу обрадују медаљама и постојање дворане је неопходно за остваривање врхунских резултата – рекао је Гак. 

Представници Стрељачког и Гимастичког савеза Београда изнели су своје виђење тренутне ситуације и том приликом нагласили шта је све потребно од пратећих садржаја и опреме у дворанама, које ће несумњиво поспешити развој ових спортова, а готово сигурно и допринети већем броју врхунских резултата наших спортиста.