недеља, 18. септембар 2016.

Без проблема и инцидената: Завршена Парада поноса

Овогодишња шетња у оквиру Параде поноса завршена је у центру Београда, након што су учесници прошетали од Славије до Трга републике, а окупљање је протекло без инцидената и проблема, изјавио је директор „Беоком сервиса” Дарко Главаш. 

Током претходних неколико дана урађене су велике припреме са представницима Министарства унутрашњих послова, као и градским комуналним предузећима, како би планиране активности на градским улицама протекле уз минимум ремећења суграђана, али и како би строги безбедносни критеријуми били испоштовани. 

– На скупу није било инцидената, активности наших комуналних предузећа почеле су пре 40 сати, сукцесивним сређивањем трасе, уклањањем ситног растреситог материјала, прегледом паркова, привременим измештањем судова за смеће, а од раних јутарњих часова, негде око 250 радника поставило је саобраћајну сигнализацију. У питању су два километра запрека за масе, 200 пречки и низ других неопходних садржаја који су омогућили одржавање скупа – истакао је Главаш. 

Он је прецизирао да су линије ЈГП биле измештене до 16 часова, док је саобраћај у целости враћен у нормалу у 15.40 на целој територији града. Траса је сукцесивно пуштана од 13 часова, односно са проласком зачеља колоне и то је први пут на овај начин координирано са МУП-ом.

– Сукцесивно је такође вршено и чишћење трасе и уклањање  постављених садржаја. Треба посебно истаћи активности које су извела предузећа ЈКП „Београд-пут“, ЈКП „Градска чистоћа“, ЈКП „Зеленило – Београд“, ЈКП „Јавно осветљење“, „Електроизградња“, ЈКП ГСП „Београд“ и ЈКП „Београдски водовод и кканализација“. Такође, истичемо велики допринос безбедности Полицијској управи за Град Београд, јединици Жандармерије, Јединици 92, Коњичкој бригади, Управи саобраћајне полиције и осталим чиниоцима безбедности данашњег скупа. Хвала Београђанима који су показали велико разумевање да се овај скуп одржи на нашим улицама без било каквих инцидената и провокација – додао је Главаш.