четвртак, 22. септембар 2016.

Синиша Мали: Заједно са грађанима Београд чинимо лепшим и зеленијим

Градоначелник Београда Синиша Мали обратио се данас на завршној свечаности поводом четрнаесте акције „За зеленији Београд”, коју традиционално организује Јавно комунално предузеће „Зеленило –  Београд”. Како је том приликом нагласио, град се сваког дана бори за зеленији Београд, уређујући велик број паркова и зелених површина.

– Сваког дана радимо на томе да главни град буде лепши, хуманији и здравији за живот. Отуда ми је ова манифестација једна од најомиљенијих јер омогућава да се што већи број суграђана укључи у тај посао. Без вас не бисмо били овако успешни и веома је важно да сваки грађанин да допринос стварању лепшег Београда. Надам се да ће вам ово дати мотивацију и нове лепе идеје у годинама које долазе – поручио је Мали овогодишњим добитницима награда. 

Градоначелник је нагласио да само сви заједно можемо да учинимо град бољим. Он је изразио и захвалност запосленима у „Зеленилу”, као и руководству овог предузећа.

Директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић је подсетио да градоначелник долази на свечаност другу годину заредом, што даје посебан импулс свима у предузећу. 

– На иницијативу градоначелника увели смо две нове категорије: најлепша окућница, која свакако доприноси општем утиску нашег града, и раздвојили смо пословне објекте на оне мањег и оне већег капацитета. Тако да ове године имамо више награђених, а било је и више кандидатура, с чиме смо веома задовољни. Сви смо на истом задатку, а то је да град учинимо лепшим местом за живот и да будемо поносни на њега – рекао је Станојевић. 

На свечаности су додељене награде и захвалнице појединцима, који су уређењем балкона, дворишта и зелених површина дали свој допринос здравијем, зеленијем и лепшем Београду. Циљ акције је подизање еколошке свести грађана о важности очувања постојећих и подизања нових зелених површина у Београду, као и промовисање културе живљења. Ове године додељена је 21 награда (по три у седам категорија), као и две специјалне награде, а част да их добитницима уручи припала је помоћнику градоначелника Борку Милосављевићу.

Добитници награда за најлепши балкон окренут према улици Далиборка Станић и за најлепшу зелену површину око стамбеног објекта Раде Токалић истакли су да је уложено мало труда и пажње, а да је задовољство велико. Награда значи као подстицај за даље, а посевећују је деци и будућности. Обећали су да ће истрајати и надаље у свему што раде, „због лепше душе града Београда”.

За подршку акцији захвалнице је добило и седам општина, као и „Беоком” и Служба за информисање града Београда. Догађају су присуствовали представници Градске управе и јавних предузећа.