петак, 24. март 2017.

Јубиларни „Сат за нашу планету” сутра

Јубиларни, десети по реду, „Сат за нашу планету” одржаће се у суботу, 25. марта, од 20.30 до 21.30 часова. У градовима и општинама на сат времена биће искључена јавна и декоративна расвета која осветљава главне знаменитости града или тргове. 

Глобална акција „Сат за нашу планету”, у свету позната као Earth Hour, обележиће се на свих шест континената. У WWF-у верују да ће ове године учествовати још више земаља него прошле године, када их је било 178. У Србији је учествовало 85 градова, 180 школа, 92 невладине организације и 75 компанија, док је током главне манифестације спектакуларна 3Д мапинг пројекција обасјала порукама и фасаду Скупштине Београда.  

Најпознатије светске знаменитости поновно ће бити симбол „Сата за нашу планету”. Очекује се да ће се Ајфеловом торњу, римском Колосеуму или лондонском Биг Бену искључивањем јавне и декоративне расвете 25. марта од 20.30 до 21.30 сати придружити и зидине Калемегданске тврђаве, мостови, Стари двор, Дом Народне скупштине, споменик Кнезу Михаилу, Храм Светог Саве, Петроварадинска тврђава, Нишка тврђава и многи други објекти.  
„Сат за нашу планету” (Earth Hour) је глобална еколошка иницијатива WWF-а.

Појединци, предузећа, владе и заједнице позвани су да искључе светла на један сат у суботу, 25. марта, у 20.30 часова и тиме покажу своју подршку за еколошки одрживо деловање. „Сат за нашу планету” почео је у једном граду – Сиднеју 2007. године и до 2016. укључио је стотине милиона људи у 178 земаља широм света и ушао у историју као највећа глобална волонтерска акција икад организована.