петак, 2. јун 2017.

„Београдско сајмиште – повратак у будућност”

У оквиру Трибине љубитеља историје Београда, у Конаку кнегиње Љубице, у понедељак, 5 јуна, у 18 часова, проф. др Зоран Ђукановић са Департмана за урбанизам Архитектонског факултета Универзитета у Београду одржаће предавање на тему „Београдско сајмиште – повратак у будућност”.
Истоимена изложба може се у Конаку кнегиње Љубице погледати до  20. јуна. 

Изложба „Београдско сајмиште – повратак у будућност” део је већег пројекта Архитектонског факултета Универзитета у Београду и Музеја града Београда, а њен циљ је да се, коришћењем традиционалних и најсавременијих мултимедијалних техника презентације, најширој јавности скрене пажња на карактеристике, значај и вредност архитектуре Београдског сајмишта. Циљ је, исто тако, да се укаже и на значај  међународних и националних сајамских изложби које су ту одржане од отварања Београдског сајмишта  1937. године, па до почетка Другог светског рата, када је овај простор постао злогласни концентрациони логор.

Изложбу су, под вођством својих професора и кустоса Музеја града Београда, урадили студенти мастер студија Архитектонског факултета у Београду.