среда, 5. јул 2017.

Мали: Реконструкција Улице Мије Ковачевића завршена пет дана пре рока

Реконструисана Улица Мије Ковачевића, на потезу од Богословије до Улице Чарлија Чаплина, завршена је пет дана пре рока, рекао је данас градоначелник Београда Синиша Мали. Он је заједно са главним урбанистом Милутином Фолићем обишао ову важну саобраћајну деоницу и том приликом прецизирао да је урађен потпуно нов коловоз, вертикална и хоризонтална сигнализација, трамвајске шине и контактна мрежа.

– Проток саобраћаја ће бити знатно већи, посебно када се обнови читава Рузвелтова улица. Већ данас почињу радови на деоници од Улице Чарлија Чаплина до Светог Николе, који би требало да буду завршени до 28. августа. Након тога почиње трећа фаза од Краљице Марије до Булавара краља Александра и потом последња фаза од Светог Николе до Краљице Марије. Сви ови радови биће завршени до 16. новембра –  рекао је Мали.

Упоредо са овом реконструкцијом, обнавља се и Булевар ослобођења и почињу радови на Славији, а градоначелник је изразио уверење да ће извођач радова испоштовати рокове. Он је најавио и да се наредне године очекује реконструкција Кнеза Милоша, као и велика деоница од Краљице Марије и Цара Душана до „25. маја”.

– Све су то велике ствари, оне које мењају Београд тако што се стари булевари чине лепшим и модернијим – оценио је Мали.

Градоначелник је посебно изразио задовољство што ће се бициклистичком стазом повезати студентски домови и Булевар краља Александра, чиме ће се испунити дато обећање. 

Председник општине Палилула Александар Јовичић захвалио је на овој инвестицији, којом ће се умногоме подићи квалитет живота становника ове општине. Он је најавио и да ће још сто милиона динара бити издвојено за асфалтирање 32 улице, махом на левој обали Дунава, а први радови би требало да почну крајем овог и почетком следећег месеца. 

Догађају су присуствовали в. д. секретари за инвестиције и за собраћај Лука Петровић и Душан Рафаиловић.