петак, 1. септембар 2017.

Весић: Ускоро реконструкција школе „Драган Ковачевић”

Градски менаџер Горан Весић и чланица Градског већа Тања Поповић посетили су данас Основну школу „Драган Ковачевић” у Цетињској улици, где су ђацима и наставницима ове школе пожелели срећан почетак нове школске године. Обиласку школе  и представи коју су за госте приредили ђаци ове школе присуствовали су и помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање Весна Недељковић  и помоћница директора Дечјег културног центра за програмску делатност Леонтина Вукомановић. 

Пожелевши ученицима првих разреда свих београдских школа да буду добри ђаци и успешни чланови друштва, градски менаџер је указао да је ова основна школа по много чему посебна и другачија од других. Посета је истовремено била и прилика да градски менаџер као свој лични поклон школи обезбеди фотокопир апарат. 

– Људи који раде у школама дају својим ученицима љубав и пажњу, али овој школи те љубави и пажње треба мало више, с обзиром на посебност њихових ученика. Она је основана 1972. године као школа за слабовиду децу, а потом су почела да је похађају и деца са сметњама у развоју. Школа данас има 150 ученика и са поносом можемо да кажемо да 40 одсто њихових ученика заврши факултет. То значи да раде добро и улажу пуно напора да деца превазиђу проблеме и имају живот какав треба да имају сва деца – казао је Горан Весић.

Градски менаџер истовремено је најавио и улагања у школску зграду, која је изграђена двадесетих година прошлог века. 

– Зграда данас изгледа уређена, али је чињеница да јој је потребна реконструкција. Град Београд, Министарство просвете и Општина Стари град су и до сада улагали, школа ће ускоро добити интерактивне табле и потребна учила, а Град Београд ће урадити пројекат реконструкције школске зграде. Верујем да ћемо по његовом завршетку брзо наћи средства, што из града и републике тако и из донација, те ће она добити нови изглед. Важно је знати да деца ове школе имају право баш као и сва друга деца, али да су њихове потребе нешто веће. У граду имамо 14 центара за продужени боравак који користи око 500 деце, а од 2014. године финансирамо личне асистенте за децу која имају потребу за таквом услугом, трудећи се на тај начин да омогућимо да њихово детињство буде срећно баш као и сваког другог детета – казао је Горан Весић.

Директорка школе Силвана Плавшић изразила је задовољство данашњом посетом представника града и републике, подсетивши да ће реконструкцијом школа добити и неопходан лифт, фасаду, нове одводе за кишницу и најсавременију опрему за обављање наставе.