четвртак, 16. новембар 2017.

Славија, Булевар ослобођења и Рузвелтова пуштени у саобраћај

После 180 дана од почетка радова, како је и било предвиђено уговором, данас су у саобраћај пуштени Трг Славија, Булевар ослобођења и Рузвелтова улица, изјавио је градски менаџер Горан Весић.

Када је пре 180 дана почела реконструкција тих великих саобраћајница, знало се да ће то изазвати одређене промене у саобраћају, јер је Београд град у коме реконструкција било које велике саобраћајнице мења уобичајен начин живота људи, рекао је Весић за Танјуг. 

– Трудили смо се да овај посао урадимо у најкраћем могућем року. Реконструкција је урађена темељно и озбиљно, промењене су све инсталације, додате нове траке – у Булевару ослобођења имамо нову траку. Славија је урађена тако да је проходнија за саобраћај и пешачки прелази више се не налазе на самој Славији, а измештене су и аутобуске станице – појаснио је Весић.

Осим тога, у Рузвелтовој улици и Булевару ослобођења направљене су бициклистичке стазе, навео је градски менаџер и оценио да је посао урађен добро и по свим највишим стандардима. 

– Још једном се извињавам грађанима због гужви које су биле свих ових шест месеци, али Београд је град који деценијама нико није сређивао и вапи за тим да се уређује – рекао је Весић.

Наводећи да ће се уређивање Београда наставити и наредних година, он је навео да ће се радити реконструкција Трга републике, изградња четири подземне гараже, те реконструкција Улице кнеза Милоша, која ће се радити већ следеће године. 

– Верујем да ћемо, ако сви заједно будемо учествовали у овоме, једног дана уживати у лепшем граду него што је данас. Наш град заслужује да се уреди. Коначно имамо и власт и новца да уређујемо град, да сређујемо фасаде, улице и заслужили смо да Београд буде права модерна европска престоница у којој ће живот грађана бити бољи, а ово што је данас урађено само је још један корак у том правцу – закључио је градски менаџер.