петак, 4. мај 2018.

Градоначелник обишао реконструисани Градски парк у Земуну

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас реконструисани Градски парк у Земуну и том приликом подсетио да је у претходне четири године у српској престоници уређено више од 200 зелених површина. Мали је најавио и нове садржаје у парку „Ушће“, као и почетак радова на постављању великог панорамског точка.

Градоначелник је истакао да су радови на реконструкцији Градског парка у Земуну почели у октобру, као и да је за ту намену издвојено 60 милиона динара.

– Уређена је површина од око 35.000 квадратних метара, обновљене су зелене површине, посађена стабла, постављене нове клупе, док су стазе и прилази споменицима асфалтирани. Дечје игралиште има нове реквизите, који су урађени по најновијим стандардима. Грађани Земуна и Београда добили су на коришћење још једну обновљену зелену површину – рекао је Мали.

Он је подсетио на недавно реконструисани Пионирски парк који, како је рекао, изгледа одлично.

– Осим Пионирског парка, потпуно нови изглед са мноштвом терена и других садржаја добио је и парк "Ушће". Ускоро ће бити отворена два терена за мали фудбал, али са травнатом подлогом, док су радови на изградњи бициклистичке и атлетске стазе у току. Радови на реконструкцији парка "Ушће", који се одвијају на 88 хектара, представљају само део активности које спроводимо како би наш град био зеленији и хуманији – додао је градоначелник.

Мали је најавио и нове инвестиције које би умногоме требало да употпуне туристичку понуду нашег града.

– Са том политиком ћемо наставити, пошто нас највеће инвестиције у наредних пола године очекују управо у  парку "Ушће". Очекује нас постављање великог панорамског точка који ће без сумње бити нова туристичка атракција нашег града, а до краја године ћемо почети и са изградњом гондоле која ће повезивати Kалемегдан са парком Ушће – закључио је Мали.

Заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић је истакао да Градски парк у Земуну датира још из 1886. године.

– Реконструкција овог парка представља један сегмент стратешког плана општине везаног за уређење централних делова општине. Све улице које воде ка Кули Гардош, где је прошле године било више од 50.000 туриста, биће поплочане калдрмом – рекао је Ковачевић.

Догађају је присуствовао директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић, као и челници општине Земун.