четвртак, 7. јун 2018.

Др Зоран Радојичић изабран за градоначелника Београда

Градски обдборници усвојили су на данашњој седници Скупштине града одлуку да градоначелник српске престонице буде проф. др Зоран Радојичић. За његовог заменика изабран је Горан Весић, а за чланове Градског већа изабрани су Драгомир Петронијевић, Тања Поповић, Стево Марушић, Милош Дангубић, Гаврило Ковачевић, Зоран Адамовић, Елена Билић, Филип Марјановић, Фадиљ Еминовић, Војин Вучићевић, Владимир Јестратијевић, Слободан Шолевић и Милан Јанковић.

Захваливши одбрницима Скупштине града, нови градоначелник Београда Зоран Радојичић истакао је да је свестан да је испред њега веома тежак посао.

– Част ми је што сте ме подржали и учинићу све да то поверење оправдам. Бићу градоначелник свих Београђана и оних који јесу и оних који нису гласали за мене. Трудићу се да сви буду задовољни и да сви осете велико побољшање у свакодневном животу. Радићемо као компактан тим, настојећи да заједнички остваримо циљеве које смо обећали. Ја сам човек компромиса, неко ко хоће да нађе алтернативу и мислим да има простора да сви заједно нађемо заједничке интересе. Врло сам поносан што је мој претходни рад добро оцењен, али сам свстан и тога да ваше поверење морам да оправдам и у наредном периоду – казао је Радојичић. 

Према његовим речима, први и један од главних корака је да направимо добар тим који ће решавати проблем по проблем.

– У разговору са грађанима чуо сам да желе унапређење здравствене заштите у Београду, на чему ћемо сигурно радити заједно са Министарством здравља – навео је Радојичић.