понедељак, 26. новембар 2018.

Весић: Од децембра са мањим кућним љубимцима у шалтер сале града и општина

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је Градско веће на седници одржаној у петак усвојило Предлог одлуке о допуни Одлуке о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији града Београда. 

Овом одлуком се омогућава да Град Београд и градске општине донесу одлуке којима се дозвољава да се у шалтер сале, услужне центре и писарнице могу уводити мањи пси уколико нису опасни, имају поводац, вакцинисани су против беснила и обележени у складу са законом, као и мачке уколико су у транспортеру. 

Предлог одлуке упућен је на разматрање и усвајање Скупштини града, а седница ће бити одржана 30. новембра.

– Иницијативу за доношење ове одлуке поднела је Градска општина Врачар, која је предложила да се у градској и општинским управама омогући власницима мањих кућних љубимаца, паса и мачака, да приликом одласка у шалтер салу, услужни центар или писарницу могу са собом да поведу кућне љубимце, под условима које прописује ова одлука, а у циљу унапређења свакодневног живота грађана Београда – рекао је Весић. 

Он је додао да је Град Београд у последњих пет година уредио преко тридесет „пет зона”, односно игралишта за кућне љубимце и додао да ће наредне године на Новом Београду почети изградња гробља за кућне љубимце.

Весић је изразио уверење да ће одборници Скупштине Града Београда усвојити ову одлуку, што ће бити доказ да се Београд мења и прихвата вредности које су у многим градовима Европе одавно стандард.