петак, 18. јануар 2019.

Данас привремено одузето пет аутомобила од нелегалних таксиста

Kомунална полиција и Саобраћајна инспекција Града Београда данас су привремено одузелe пет аутомобила од „дивљих таксиста”, што је укупно 21 аутомобил од почетка акције 29. децембра прошле године.  

Таксисти С.М. из Београда, који је нелегално обављао ову делатност, привремено је одузет аутомобил марке „рено сеник”, а провером је утврђено да је брисан из регистра такиста у АПР и да је користио кровну ознаку „Голд таксија”. Нелегалном таксисти Г.K. из Београда привремено је одузет аутомобил марке „фиат мултипла”. Утврђено је да је Г.K. брисан из регистра таксиста, а да је имао на аутомобилу кровну ознака са грбом Града Београда. „Дивљем таксисти” М.З. из Београда привремено је одузет „ситроен Ц5”. Утврђено је да је М.З. имао дозволу за вршење такси услуга на територији општине Апатин, а да је нелегално користио таблу „Наксис таксија”. „Дивљем таксисити” И.А. из Београда привремено је одузет аутомобил марке „фолксваген пасат”. Утврђено је да је И.А. имао такси дозволу за вршење такси услуга на територији општине Апатин. „Дивљем таксисити” Д.М. из Београда привремено је одузет аутомобил марке „дачија логан”, а утврђено је да је ова особа брисана из регистра таксиста у Агенцији за привредне регистре и да је нелегално користио кровну ознаку „Голд таксија”. 

Kомунална полиција Града Београда извршиће наредних дана и контролу такси удружења чије су ознаке користили нелегални таксисти, како би се утврдило под којим условима су их поседовали.

Kомунална полиција и Саобраћајна инспекција Града Београда врше привремено одузимање нелегалних такси возила примењујући нова законска овлашћења која су дата Комуналној полицији. 

Од почетка примене овлашћења 29. децембра, привремено је одузето укупно 21 возило. Ова активност ће бити настављена све док на територији града Београда буде нелегално радио и последњи „дивљи таксиста”. Град Београд неће толерисати рад „дивљих таксиста” који варају грађане, не плаћају порезе држави и брукају нас код туриста. Град је одлучан да ову одлуку споводи доследно.

Kомунална полиција ће наставити да одузима нелегална такси возила у континуитету, како нико без регуларне такси дозволе не би могао да врши такси услуге на територији Београда.