недеља, 20. јануар 2019.

Весић: Увођење реда у такси превоз у Београду

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је данас да је, на основу нових овлашћења које имају Комунална полиција и саобраћајна инспекција, Град Београд од 29. децембра прошле године почео привремено одузимање возила „дивљих таксиста”. Процедура предвиђена законом јесте таква да се возила најпре одузимају привремено, а суд потом доноси одлуку за трајно одузимање, појаснио је Весић. 

– То је био једини начин да се изборимо са „дивљим таксистима” јер мислим да не постоји безмало нико од вас ко није имао непријатан сусрет и искуство са њима, плаћајући више него што треба. Од 29. децембра одузели смо 24 аутобомила и наставићемо све док буде „дивљих таксиста” у Београду – навео је Весић.

Он се осврнуо на ситуације када нелегални таксисти имају табле регистрованих удружења, за које они пак тврде да су украдене, што би требало да се пријави полицији. 

– Удружења која случајно или намерно издају табле мимо правилне процедуре мораће да плаћају казне јер су и они за то одговорни. После решавања „дивљих таксиста” у граду чека нас решевање можда и већег проблема на аеродрому. Време је да „дивљи таксисти” схвате да не могу тако да се понашају јер, за разлику од њих, легални таксисти раде како треба и плаћају порез – оценио је Весић, напомињући да ће се разговарати и са општинама јер се дешавало да таксисти живе у Београду, а да имају дозволе Сечња или Алибунара. 

Он је додао да ће се након тога град посветити легалним таксистима, у чему ће сарађивати са удружењима. Намера је да сва такси возила буду исте боје и да имају исте услове, попут климе и могућности плаћања платним картицама. 

Време је да се ова област уведе у ред и одлучни смо да то спроведемо до краја, закључио је Весић.