субота, 6. април 2019.

Акција чишћењa приобаља Дунава на Ушћу окупила велики број грађана

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић заједно са градским секретаром за привреду Милинком Величковићем прикључио се данашњој  великој акцији чишћења приобаља Дунава „За лепши и чистији Београд” на потезу од хотела „Југославија” до Бранковог моста, коју је организовала Влада Републике Србије и Град Београд.

Младеновић је рекао да традиционално пролећно чишћење града и овог пута доноси успешне резултате, те да је у кратком временском року очишћена велика количина отпада.

–Када би свако од нас одвојио месечно или недељно сат времена додатног труда да очистимо, али и да не прљамо, сигурно је да би нам град био чистији – рекао је помоћник градоначелника.

Он је истакао да је новобеоградско приобаље бисер града које данас у широкој акцији чисте „Србијаводе”, „Београдводе” и комунална градска предузећа.
–Сви треба да учинимо напор да наше приобаље буде чисто, уредно и да у њему уживамо свакодневно. Данас смо изашли да покажемо и мотивишемо наше суграђане да се и они укључе у акцију, да чисте за собом и не прљају – рекао је Младеновић.

Величковић је нагласио да данас, поред предузећа и удружења, велики број грађана чисти приобаља као и да смо сведоци за колико кратак период  чишћења је овај део града променио изглед.

–Када би сваки Београђанин очистио 14 центиметара обале очистили би све обале у Београду које се простиру у нашем граду на 270 километара – истакао је секретар за привреду.

Он је изразио наду да ће нови закон који је дао могућност Граду Београду да уреди водотоке на територији града, до краја године уредити комплетно приобаље, сплавове и све друге садржаје на води.

У акцији учествују Град Београд, ЈВП „Србијаводе”, ЈКП „Градска чистоћа”, ЈКП Зеленило „Београд”, ЈВП „Београдводе”, ВП „Галовица”, ВП „Сибница“.