понедељак, 12. август 2019.

Богат програм на „Земун Фесту”

Концертом Лариса Квартет бенда и пројекцијом новог остварења Педра Алмодовара „Бол и слава” на Великом тргу у Земуну 17. августа биће отворен „Земун Фест”, најавили су данас организатори на конференцији за медије у Земуну. 

Током седам дана фестивала, све до 23. августа биће приказано 10 филмова, а посетиоци ће бити у прилици да уживају у театру на отвореном.

Групе „Галија” и „Вампири” свираће пред публиком у Земуну, а у посебној дечијој зони биће организоване представе, радионице мозаика, сликарства, школа фотографије и филма и други садржаји.

Вршилац дужности подсекретара за спорт и омладину из Oрганизационог одбора фестивала Никола Рајичић напомиње да ће пето издање „Земун Феста” донети садржајнији и богатији програм него што је то био случај до сада.

– Филмови које ће публика видети освајали су важне награде на међународним филмским смотрама. Имамо и остварења из домаће кинематографије, али и уметничке филмове из Европе захваљајући ЕУ Инфо центру у Београду – нагласио је Рајичић. 

Међу најављеним остварењима нашли су се и филмови „Јуче”, у режији Денија Бојла, „Последњи Србин у Хрватској”, у режији Предрага Личине, „Тишина других” Алмудена Карасенда, „Странац у рају” Гвида Хендрикса, а посебна посластица за љубитеље југословенске кинематографије представљаће пројекција ремастеризованог класика „Љубав и мода”, у режији Љубомира Радићевића.

Нови сегмент фестивала од ове године чине концерти познатих поп-рок састава. Група „Галија” наступиће 19. августа, а лидер бенда Неша Галија поручује да има лични однос према наступу јер је живео у Земуну. Александар Ераковић, лидер састава „Вампири” који наступају 18. августа, рекао је да његов бенд следеће године обележава 30 година од настанка и да ће концерт у Земуну бити романтична ретроспектива њиховог деловања. 

У позоришном програму „театра на отвореном” биће одигране три представе „Кара Таван”, „Десет напрема један” и дечја представа „Робин Худ”. 

Фестивал затвара наступ београдског бенда „ВИС Лимунада”, који оживљава естетику и атмосферу шлагера шездесетих година прошлог века. 

Фестивал су подржали Градска општина Земун, Канцеларија за младе Града Београда, Секретаријат за спорт и омладину, Секретаријат за културу, Секретаријат за привреду, а од ове године и Министарство омладине и спорта Републике Србије.