уторак, 10. септембар 2019.

Од октобра нови бесплатни спортски садржаји у Раковици

Општина Раковица наставља са новим бесплатним садржајима за своје суграђане. У сарадњи са Спортским центром „Лукић” организовани су бесплатни спортски садржаји током октобра, новембра и децембра. За најмлађе је организована бесплатна школица спорта и таеквонда, а за старије од 12 година покренути су тренинзи рекреативног бокса, кик-бокса, тае-бо, као и школа шаха за девојчице, саопштила је Општина Раковица.

Пријаве за наведене садржаје трају до краја септембра или до попуне места. Све пријаве слати на мејл адресу: sportskicentarlukic@gmail.com У пријави обавезно навести име и презиме, датум рођења, адресу, контакт телефон и месец за који се полазник пријављује. Сви бесплатни садржаји се одржавају у сали Спортског центра „Лукић” у Улици видиковачки венац 82а, док ће школа шаха за девојчице бити организована у просторијама Шаховског клуба „Видиковац”, Видиковачки венац 79.

Бесплатна школица спорта намењена је деци узраста од три до 11 година. Тренинзи се одржавају уторком и четвртком од 18 часова у сали спортског центра у Улици видиковачки венац 82а. Бесплатни таеквондо за децу намењен је предшколцима и ученицима основних школа Раковице, а родитељи свије малишане могу пријавити за тренинге у три различите узрасне категорије: од три до шест година, од првог до четвртог разреда и од петог до осмог разреда. Тренинзи се одржавају током октобра и новембра: понедељком, средом и петком по следећем распореду: од 18 часова малишани од три до шест година; од 19 часова ученици од првог до четвртог разреда; од 20 часова ученици од петог до осмог разреда и јуниори и сениори од 21 час. 

На бесплатни рекреативни бокс и кик-бокс право пријаве имају грађани са пребивалиштем на територији општине Раковица. Термини одржавања тренинга су уторком и четвртком од 19 часова (деца узраста до 12 година) и 21 час (12 година и старији), као и суботом од 20 часова (12 година и старији). Бесплатни тае-бо организован је за старије од 12 година. Термини одржавања тренинга су уторком и четвртком од 20 часова и суботом од 19 часова.

На бесплатну школа шаха могу да се пријаве девојчице од петог до осмог разреда, као и ученице средњих школа са пребивалиштем на територији општине Раковица. Школа шаха се одржава у просторијама Шаховског клуба „Видиковац” у Улици видиковачки венац 79 (ТПЦ „Орашац”), наводи се у саопштењу.