уторак, 10. септембар 2019.

Промоција Београда у Москви и Санкт Петербургу

Туристичка организација Београда ће од 10. до 12. септембра учествовати на Међународном сајму туризма у Москви „Leisure” где ће под окриљем Туристичке организације Србије представити понуду наше престонице за туристе из Русије.

Према подацима Секретаријата за управу Града Београда – сектора статистике, број гостију из Русије је од почетка године у порасту за 31 одсто у доласцима и за 37 одсто у броју остварених ноћења у нашем граду у односу на исти период прошле године. Број руских туриста у јулу био је за 27 процената већи, а остварена ноћења за 33 одсто у односу на јул прошле године, што потврђује значај пословних активности на овом туристичком тржишту.

Током сајамског наступа, на штанду Србије у Москви биће организована презентација туристичке понуде Београда, Србије и осталих дестинација излагача из наше земље. Ова презентација намењена је руским агенцијама, туроператорима, асоцијацијама и медијима, а на штанду ће бити организована и дегустација српских вина.

По завршетку сајма у Москви, промоција ће бити настављена у Санкт Петербургу, где ће на посебном промотивном догађају у хотелу „Crowne plaza Ligovski” представници туристичке привреде Санкт Петербурга имати прилике да се ближе упознају са актуелном туристичком понудом Београда и Србије.

Презентацију Београда одржаће Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда.