среда, 11. септембар 2019.

Весић: Решавамо деценијама запостављене инфраструктурне проблеме Савског венца

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и председница општине Савски венац Ирена Вујовић обишли су данас завршне радове на реконструкцији у Булевару војводе Путника, на делу од Топчидерске звезде до Улице Петра Чајковског. Реконструкција је обухватила замену асфалтних слојева и ивичњака, обнову тротoара, хоризонталне и вертикалне сигнализације, у дужини од 450 метара.

Весић је подсетио да су радови почели 8. августа и да ће бити завршени у недељу, 15. септембра.

– Ово је наизглед мала улица, али је изузетно важна и прометна будући да још увек нема приступних саобраћајница Мосту на Ади и да овај правац велики број грађана из Раковице, Видиковца и других насеља користи према центру града. Улица је била у веома лошем стању и драго ми је што је „Београд-пут” успео да је санира за месец и по дана, а остаје нам да урадимо и други део улице према Милошевом конаку, који је такође у лошем стању – казао је Горан Весић.

Он је истакао да је на Савском венцу током лета урађено неколико улица и подсетио да су на територији ове општине реконструисане и веће саобраћајнице попут Љутице Богдана, Булевара мира и Булевара Александра Карађорђевића.

– Сада почињемо да радимо Савски трг, уређујемо Улицу Светозара Марковића, пре тога смо урадили Ресавску, и све то радимо како би грађани Савског венца имали путну инфраструктуру какву заслужују. Највећи пројекат на овој општини свакако је Савски трг, вредан преко 20 милиона евра, а реализује га Београд на води. Овај трг ће бити раван Тргу републике. Радови су већ почели и биће завршени следећег пролећа, а до краја месеца биће пуштен у саобраћај потпуно нови Булевар Вудроа Вилсона, који је паралелан са Савском улицом – казао је Весић.

Заменик градоначелника најавио је и уређивање неколико урбаних џепова на територији Савског венца, као и реконструкцју Улице Краљевића Марка, за коју се тренутно ради пројекат.

– Радићемо и највећу улицу на територији Савског венца – Кнеза Милоша. Радови ће, како смо и обећали грађанима, почети на пролеће и уз Сењачку пијацу, која ће такође бити реконструисана, то ће бити наша два нова велика пројекта на Савском венцу. Мислим да грађани ове општине могу да буду задовољни, јер Град Београд и општина улажу много у решавање инфраструктурних проблема, о којима се деценијама није бринуло – истакао је Горан Весић.

Обиласку завршних радова у Булевару војводе Путника присуствовао је и извршни директор за техничке послове ЈКП „Београд-пут” Александар Свилар, председник Скупштине општине Савски венац Немања Берић и чланови Општинског већа.