уторак, 17. септембар 2019.

Рециклажа за почетнике у београдским основним школама у септембру и октобру

Центра за позитиван развој деце и омладине ЦЕПОРА организује у септембру и октобру радионице „Рециклажа за почетнике” за млађе разреде београдских основних школа, а уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине.

Малишани на радионицама уче основе рециклаже, а програм је направљен тако да ученици имају практичне домаће задатке у којима им треба помоћ родитеља, те се на овај начин цела породица укључује у ширење свести о значају рециклаже за очување животне средине. 

Програм се спроводи са циљем унапређивања знања ученика о рециклажи, развијања вештина рециклирања и стицања навика управљања отпадом ради заштите животне средине. Ученици пролазе кроз три интерактивне радионице на којима се баве заштитом животне средине, значајем рециклаже и вештинама рециклирања.

Како би што боље усвојили знање и применили научено, сви ученици добијају и едукативну бојанку, а са одељењем, и након програма, остаје да се дружи лутка – маскота Планетко, који им помаже у очувању животне средине.

У склопу радионица, ученици креирају и кратке видео клипове којима ће своје другаре подстицати да чувају нашу планету и да науче нешто ново о рециклажи.

За више информација могуће је позвати контакт особу Лидију Буквић на број 060 56 89 421.