четвртак, 19. септембар 2019.

Бесплатне радионице за најмлађе на пијаци „Каленић”

ЈКП „Градске пијаце” у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке”, по први пут организују бесплатне радионице за најмлађе суграђане на пијаци „Каленић”, саопштавају из овог градског предузећа.

Ова централно-градска пијаца која се налази у срцу Врачара, 21. септембра биће резервисана за традиционалне занате где ће сви заинтересовани малишани имати прилике да се упознају и опрабају у радионицама као што су oпанчарство, израда мозаика, пецање ручно израђених предмета, калиграфија, вез, грнчарство, a које ће водити чланови асоцијације „Наше руке”.  

Циљ манифестације је очување традиције, природне и културне баштине, као и подизање свести грађана о потреби промоције стваралачко-креативног потенцијала Београда и Србије који утичу на развој туризма.

ЈКП „Градске пијаце” у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке”, у наредном периоду планирају организацију занатских радионица и на другим београдским пијацама. 

У суботу, 21. септембра пијаца „Каленић” у периоду од 10 до 13 часова, биће претворена у „Забавиште-занатиште”. Током трајања манифестације суграђани могу несметано да обаве куповину неопходних намирница за породичан ручак, а за то време, малишани да науче вештине старих заната.