четвртак, 19. септембар 2019.

Радови у Основној школи „Лазар Саватић” у Земуну

Градска општина Земун обезбедила је средства за уређење и одржавање школа на територији општине. Сходно потребама и захтевима које су доставиле земунске школе, планирана су већа средства у буџету, како би све школе имале подједнаке услове за рад и боравак деце, наводи се у саопштењу из те општине. 

Најургентније стање је, како се истиче у Основној школи „Лазар Саватић'', за коју је издвојено више од 14 милиона динара.

–Радови у Основној школи „Лазар Саватић” обухватају санирање канализационих цеви, уређење дворишта школе, ограде школе, спортских терена, постављање теретане на отвореном и парковских клупа. План радова је направљен за све земунске школе и у току је реализација – навео је председник Општине Земун Дејан Матић. 

Он је подсетио да, поред средстава које Општина издваја за текуће одржавање школа, Оптина Земун подржава ђаке прваке које дарује ранчевима и школским прибором, док се за осмаке, већ традиционално организује припремна наставу за полагање мале матуре. Такође је подсетио да та општина сваке године награђује најбоље ученике, добитнике Вукових награда, ђаке који су освајала медаље на међународним и републичким такмичењима, уз подсећање да су ове године новчане награде добили наставници и професори који су постигли највише успеха у раду.  

Основна школа „Лазар Саватић” почела је са радом 1962. године. Од свог оснивања слови за једну од најбољих основношколских установа у држави, наводи се у саопштењу.