субота, 21. септембар 2019.

Весић: Коцке на Тргу републике су од гранита, а преслагање неће коштати ни динар

На Тргу републике су гранитне коцке, а преслажу се због лошег пројектовања саобраћајница и неће Београд коштати ни динар, рекао је данас заменик градоначелник Горан Весић.

– Добро да је ишта завршено на Тргу републике како су нападали раднике, рушили знаке и ограде, померали сигнализацију – рекао је Весић за тв Пинк.

Весић је оценио да је реконструисани трг сјајан какав имају сви европски градови и да су коцке од најбољег гранита, и додао да реконструкцију трга нападају они који нападају све што се ради „који су нападали Славију, Београд на води, Ушће”, а на крају су напали и „Врабац сервис”.

Весић је честитао извођачима за реконструкцију трга, а када су у питању коловози објаснио је да је у питању „грешка у пројектовању”, јер, како је додао, није нормално да не могу да прођу бициклисти и пешаци и да нема бициклистичке стазе.

– Наложио сам извођачу да коцке окрену на другу страну, а рок за тај посао је 35 дана, тако ћемо добити функционалан коловоз – рекао је Весић и додао да преслагање неће коштати Београд ни један једини динар.

Он је објаснио је да је до сада плаћено 80 одсто уговора, а да део извођачу није плаћен.

– Све плаћамо кад се заврши посао, а имамо банкарску гаранцију која траје три године, па ће у том року све што се деси бити наплаћено од њих – рекао је он.

Весић је нагласио да су коцке од чистог јабланичког гранита, а да остале приче о коцкама нису истина, те да је у време бивше власти поплочавано бетонским елементима.
– Сада мене прозивају јер се понашам одговорно и јер чувам народне паре – рекао је Весић и захвалио Александру Вучићу што је стао иза њега и његовог тима јер раде и имају резултате.