субота, 21. септембар 2019.

Београд домаћин Међународних спортских игара особа са инвалидитетом

Члан Градског већа Зоран Адамовић отворио је Међунардоне спортске игре особа са инвалидитетом „Beograd Open 2019”. Овог викенда Београд је домаћин догађаја који који окупља више од 700 људи из око 20 земаља, а који ће се такмичити у 12 дисциплина.

Адамовић је пожелео добродошлицу спортистима из других земаља и захвалио Влади Србије и Секретаријату за спорт и омладину на подршци у организацији ове манифестације.

– Реч је о манифестацији која постаје традиционална, са циљем да промовише и афирмише услове и могућности које главни град Србије пружа у напорима за побољшање услова живота и рада ове популације и унапређивање њиховог положаја у друштву – истакао је Адамовић.  

Он је поручио да смо сви једнаки, инклузија, саосећање и брига о другима требало би да буде на првом месту свакоме од нас.

Председник Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда Велимир Кнежевић је рекао да је у питању шеста по реду манифестација, чији је циљ промоција и афирмација услова и могућности које наш град пружа у напорима за побољшање услова живота и рада ове популације и унапређивање њиховог положаја у друштву.

Организатор манифестације „Београд опен“ је Спортски савез особа са инвалидитетом Београд, а њено одржавање омогућено је подршком Града Београда и других партнера, навео је Кнежевић.

Спортисти ће се такмичити у фудбалу, седећој одбојци, голболу, шаху, кошарци у колицима, стоном тенису, каратеу, јахању,  атлетици. Такмичења ће се одржавати у балону за фудбал СЦ „Олимп”, Атлетској дворани, Спортском центру „Мастер”, Републичком заводу за спорт, Спортском центру „Милан Гале Мушкатировић” и на Хиподрому, где ће се одвијати такмичење у јахању. 

Улаз на све локације је бесплатан.