субота, 21. септембар 2019.

Одржано „Забавиште-занатиште” на пијаци Каленић

Велики број најмлађих суграђана посетило је пијацу „Каленић”, где су први пут организоване бесплатне радионице у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке”, саопштено је из ЈКП „Градске пијаце”.

Пијачни плато за ову манифестацију био је декорисан у аутентичном амбијенту старих заната где су сви заинтересовани малишани имали прилику да се упознају и опрoбају у радионицама као што су oпанчарство, израда мозаика, пецање ручно израђених предмета, калиграфија, вез, грнчарство, a које су водили чланови асоцијације „Наше руке“.

Манифестација је изазвала велико одушевљење посетилаца, а организована је са циљем очувања традиције, природне и културне баштине, као и подизањa свести грађана о потреби промоције стваралачко-креативног потенцијала Београда и Србије који утичу на развој туризма. Осим бесплатних радионица, суграђани су имали прилику да купе традиционалне српске производе из богатог асортимана: домаћи ајвар, природне сокове, козметику, џемове, мед, као и ручно рађену трикотажу.

Гост на манифестацији била је Милица Петровић, двострука првакиња Србије у виолини.

ЈКП „Градске пијаце” у сарадњи са Националном асоцијацијом за старе и уметничке занате и домаћу радиност, „Наше руке“, у наредном периоду планирају организацију занатских радионица и на другим београдским пијацама.