понедељак, 23. септембар 2019.

Измена режима саобраћаја на Тргу републике због наставка радова

Због наставка радова на Тргу републике, од данас је на снази нова измена режима саобраћаја, најавио је Дарко Главаш, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима. Како је прецизирао, за саобраћај је затворен прилазак Тргу републике, од Француске улице.

– Може се користити окретница код ТЦ „Стакленац”, надаље се може ићи Улицом Браће Југовића и затим Македонском и Коларчевом. Тако да саобраћај иде преко Трга, али у измењеном режиму. Измена траје до петка – рекао је Главаш.

Прецизније, сва возила која из смера Теразија саобраћају према Тргу републике користиће Коларчеву и Македонску улицу и даље Браће Југовића до Француске,  док ће се у смеру према граду саобраћати делом Француском, затим кроз терминус „Трг републике” и даље улицама Браће Југовић, Македонском, Коларчевом.

Током ове измене, нагласио је Главаш, тролејбуске линије 21, 22 и 29, као и аутобуска линија 31 саобраћају на скраћеној траси до Трга Славија и носиће ознаке 21Л, 22Л, 29Л и 31Л. Привремена аутобуска линија 22А путнике ће превозити до Трга републике, с тим што ће као полазно и долазно користити стајалишта у Коларчевој. 

Аутобуске линије 24, 26, 37 и 44 ће у смеру према Дорћолу саобраћају преко Трга Николе Пашића, затим Дечанском, Браће Југовић, Француском и даље редовно и користе стајалиште „Дом омладине”, док у смеру према граду саобраћају Француском, кроз терминус „Трг републике”, Браће Југовић, Дечанском, Тргом Николе Пашића и даље редовно и користе стајалиште „Трг републике” које у редовном режиму користе линије 43 и 96. Аутобуске линије 32Е, 43 и 96 саобраћају на скраћеној траси до терминуса „Железничка станица (Панчевачки мост)” и носе ознаке 32ЕЛ, 43Л и 96Л. За те линије успоставља се привремено стајалиште преко пута постојећег у Улици Јована Авакумовића.

Аутобуска линија 27 до терминуса „Трг републике” саобраћа улицама Трг Николе Пашића, Дечанском, Браће Југовић, Француском, терминус „Трг републике”.