понедељак, 23. септембар 2019.

Челници Града Београда угостили градоначелника Линца Клауса Лугера

Заменик градоначелника Горан Весић и помоћник градоначелника Александар Марковић примили су данас у Старом двору градоначелника Линца Клауса Лугера, с којим су разговарали о унапређењу сарадње два града.

– Конкретно се разговарало о успостављању сарадње Града Линца и Градске општине Врачар у области културе, размене студената и искустава у раду, а што ће бити конкретизовано потписивањем споразума. То је још један доказ о све бољој сарадњи Аустрије и Србије, али и градова две земље – истакао помоћник градоначелника Александар Марковић.

Он је подсетио да већ постоји вишедеценијска сарадња Града Београда и Града Беча.

– Београд и Беч имају сестринску сарадњу више деценија. Град Беч има своју канцеларију у главном граду Србије и познато је да са престоницом Аустрије имамо веома развијену сарадњу у области културе, социјалног становања и организације локалне самоуправе. С обзиром на блискост Аустрије и Србије, природно је да и други градови Аустрије сарађују са нашим градовима у Србији, као и са београдским општинама – указао је Марковић за Беоинфо.

Он је поновио да му је драго што је градоначелник Линца дошао у Београд и изразио жељу да сарађује са неком од београдских општина.

– Надам се да ћемо на тај начин додатно учврстити сарадњу две државе и народа. Посебно задовољство ми представља да је градоначелник Линца изјавио да му је утисак да се Београд убрзано развија у модеран европски град – закључио је Марковић.

Градоначелник Линца Клаус Лугер је изразио задовољство посетом Београду. Истакао је да је фокусиран на продубљивање сарадње са Београдом у више области. 

– У Линцу живи 10.000 Срба због чега је потребно додатно продубљивање културне сарадње. Трудимо се да је интезивирамо, и врло смо отворени за тај процес – навео је Лугер.