понедељак, 23. септембар 2019.

„Скадарлијска променада” у петак 27. септембра

Манифестација „Скадарлијска променада“ биће одржана у боемеској четврти у петак, 27. септембра у организацији Туристичке организације Београда и Удружења љубитеља Скадарлије. 

Програм почиње у 18 часова наступом групе „My people”, на бини изнад горње Скадарлијске чесме, наводи се у саопштењу ТОБ-а. У наставку програма на сцени испред Куће Ђуре Јакшића почиње програм „Кроз авлије Скадарлије“. Наступиће скадарлијска дама Љиљана Јакшић, уметнички центар Талија и песници Иван  Лаловић, Милош Јанковић и Мирјана Булатовић, глумице Нада Блам и Вјера Мујовић, Мерима Његомир и друге знамените личности. 

У оквиру програма одржаће се ревија шешира и дефиле учесника Скадарском улицом. Бираће се најлепши дамски шешир, најлепши пар шешира, најлепши етно шешир, најлепши дечији шешир. Пријаве за учешће у ревији шешира су у петак, од 16 часова, у Кући Ђуре Јакшића. 

На крају програма наступиће, изнад горње Скадарлијске чесме група „Belgrade Grooovzz”, и бити организована као и дегустација пића Јунипер и ликера од клеке, наводи се у саопштењу.