среда, 9. октобар 2019.

Дечија недеља у Земуну

Поводом традиционалног обележавања „Дечије недеље” у Градској општини Земун, председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац био је домаћин земунским предшколцима, основцима и средњошколцима за које је приређена пригодна изложба у организацији Удружења „Пријатељи деце Земуна”, саопштено је из ове општине. 

Била је то прилика да малишани из вртића „Чаролија” сазнају све оно што их интересује, како би Земун, али пре свега њихов вртић био чистији и лепши. У знак сећања на прву „званичну посету” Градској општини Земун, малишани су добили на дар едукативну књигу „Пажљивкова правила у саобраћају”.

– Наше трајно опредељење je да обезбедимо нашој деци да расту у безбедној средини, да имају све што је потребно за образовање, опремљене школе, уређена игралишта, паркове и шеталишта. Настојаћемо да будемо још бољи, јер ћемо и у будућности бити усмерени ка побољшању квалитета свих садржаја намењених деци – рекао је Врањевац.

Деца су домаћинима предала поруке са њиховим потребама и правима, и у пригодном програму који су припремили ученици из основних школа „Бранко Радичевић”, „Сава Јовановић Сирогојно”, „Гаврило Принцип” и „Вељко Рамадановић” приказала своје многоструке таленте.

Том приликом уручене су награде ученицима који су ликовним радовима успешно одговорили на тему овогодишње дечије недеље „Да право свако, дете ужива лако”, а   награђеним ученицима из Основне школе „Мајка Југовића” уручена је награда „Доситејево перо” за литерарне радове.

Свечаности су присуствовали заменик председника градске општине Земун Дамир Ковачевић и члан Општинског већа Предраг Јевремовић.