петак, 11. октобар 2019.

Измена режима саобраћаја

Током извођења радова на редовном одржавању десне коловозне траке Кореничке улице (гледано у смеру према насељу Коњарник), на делу од деонице додатка трасе пута А1 ка Улици Владимира Томановића, која је саставни део изливне рампе ауто-пута из смера Ниша ка насељу Медаковић, од 14. до 20. октобра доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Линија 38 (смер према Устаничкој улици) ће ​током извођења радова саобраћати улицама Николе Груловића, Партизанском, Булеваром краља Александра, Устаничком до окретнице „Шумице” и даље редовном трасом

Линије 38А и 70 (смер према петљи „Мостар”) ће саобраћати ауто-путем за Ниш, Улицом Стефана Првовенчаног до Аутокоманде и даље редовном трасом.

Линија 38Л (смер према петљи „Мостар”) ће саобраћати ауто-путем за Ниш, Улицом Стефана Првовенчаног до моста код поште на Душановцу и даље редовном трасом.

Осим градских линија, ови радови ће утицати и на линије 352А, 353, 354Б, 362, 366, 366А, 461 и 462 у приградском превозу које саобраћају према терминусу „Шумице” са ауто-пута преко Заклопаче, Смедеревског пута и Устаничке улице.

У супротном смеру све наведене линије ће саобраћати редовном трасом.

Такође, због извођења радова на изградњи фекалне и кишне канализације у улицама Ужичкој и Теодора Драјзера доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Радови ће се обављати по фазама. Фаза 1 представља радове у десној саобраћајној траци Улице Теодора Драјзера (смер према Мосту на Ади), на делу од раскрснице са Ужичком улицом до прикључка према болници, од 14. до 28. октобра.

Током извођења радова за саобраћај ће бити слободна саобраћајна трака у смеру према Булевару кнеза Александра Карађорђевића и возила са линија јавног превоза ће у том смеру саобраћати редовним трасама, док ће саобраћај у супротном смеру бити измењен.

Линија 38А ће саобраћати Улицом Драгана Манцеа, Булеваром кнеза Александра Карађорђевића, Булеваром војводе Путника, Мостарском петљом, Булеваром војводе Мишића, петљом „Радничка”, Булеваром војводе Миошића, Булеваром патријарха Павла и даље редовном трасом. Возила ће на измењеном делу трасе користити стајалишта „Музеј Југославије” и „Топчидерски парк”.

Линија 49 ће саобраћати Улицом незнаног јунака, Булеваром кнеза Александра Карађорђевића, Булеваром војводе Путника, Мостарском петљом, Булеваром војводе Мишића, петљом „Радничка”, Паштровићевом улицом и даље редовном трасом. Возила ће на измењеном делу трасе користити стајалишта „Педагошка академија” и „Мостар”.

Линија 94 ће саобраћати Улицом незнаног јунака, Булеваром кнеза Александра Карађорђевића, Булеваром војводе Путника, Мостарском петљом, Булеваром војводе Мишића, петљом „Радничка”, затим преко Моста на Ади и даље редовном трасом. Возила ће на измењеном делу трасе користити стајалишта „Педагошка академија” и „Мостар”.

Како наводе из овог секретеријата, током извођења радова на прегледу и поправци трамвајске пруге у зони Топчидерске улице (део пруге кроз парк), на деоници између ресторана „Стара дашчара” и трамвајске окретнице „Топчидер” (оба смера), од 11.октобра, у 22 сата до 14. октобра, у 3.30 часова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Током извођења радова, трамвајска линија 3Л1 ће саобраћати на скраћеној траси до окретнице „Господарска механа”, док ће линија 3А саобраћати на релацији Савски трг – Кнежевац.