субота, 12. октобар 2019.

Дух гастрономске традиције у Београду

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић отворио је данас овогодишње финале гастрономског каравана „Изађи ми на теглу”, који је у протеклих шест година обишао 160 градова, имао 3.000 такмичарских екипа и 18.000 учесника.

Младеновић је рекао да му је изузетно драго што у име Града Београда има прилику да присуствује финалу овог фестивала и додао да је у питању прави спектакл који траје неколико месеци.

– Караван „Изађи ми на теглу” је израстао у прави покрет људи који негују традицију и на тај начин нас враћају правим вредностима. Захвалност дугујемо и организаторима, који нас такође подсећају на важност правих вредности које су карактеристичне за нашу земљу и народ. Велики број учесника прошао је кроз пуно градова и општина, а данас су најбољи са нама у Београду. Сви они имају прилику да покажу своје способности и дочарају нам део амбијента у којем живе. Велика је ствар за све нас да видимо ову лепоту, осетимо мирисе традиције и посведочимо о квалитету производа – рекао је Младеновић.

Према његовим речима, ово је велики подстицај у привредном смислу јер, како је истакао, имао је прилику да посећује овакве и сличне манифестације у околини Београда, где се уверио да учествује заиста велики број људи.

– У питању су људи који су велики мајстори кухиње и спремања зимнице. Драго ми је да посетиоци могу да осете и виде велико богатство наше земље. Можемо да будемо поносни што имамо једну овакву манифестацију у нашем граду – поручио је Младеновић.

У име организатора – „Pro division events”, координаторка пројекта Љиљана Вукотић  истакла је да је данашње финале окупило такмичаре из 30 градова, колико је караван „Изађи ми на теглу” обишао од средине августа, када је почело овогодишње такмичење.

– Кренули смо из општине Брус, одакле је прошлогодишњи победник ове манифестације, а данас ћемо сазнати ко је најбољи ајвар-мајстор за 2019. годину. Поред робних награда, победник ће имати привилегију да се по његовом рецепту производи ајвар који ће се звати по имену његове екипе, а такође ће се наћи и у продаји – рекла је Љиљана Вукотић.

Филипос Нанопулос, руководилац оперативног маркетинга компаније „Делез”, која је подржала караван „Изађи ми на теглу”, пожелео је свим такмичарима пуно среће и рекао да ће „Делез” наставити да подржава овакве и сличне манифестације.

Финале каравана одржано је испред продајног објекта „Темпо Ада” компаније „Делез”.