понедељак, 14. октобар 2019.

Градоначелник Радојичић: Школа „Вељко Рамадановић” једна од најбољих за ученике оштећеног вида у овом делу Европе

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас са градским секретаром за образовање и дечју заштиту Славком Гаком и председником општине Земун Дејаном Матићем Школу за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић” у Земуну, поводом радова на уређењу дворишта, ограде и спортских терена.

Градоначелник је подсетио да је ову школу обишао у мају ове године, када се уверио да она добро ради.

– Сада, шест месеци касније, дошао сам да видим да ли се радови о којима смо тада разговарали завршавају. Задовољство ми је да је двориште асфалтирано и да су завршене тактилне стазе које ђацима омогућавају приступ свим деловима дворишта, као и да се овде обуче за самостално кретање улицама града Београда. Општина Земун је у радова уложила шест милиона динара – рекао је Радојичић.

Он је похвалио добар и одговоран рад општине и истакао да се у доброј сарадњи сарадњи Града Београда, Секретаријата за образовање и дечју заштиту, општина и ресорног министарва завршавају важни пројекти који су интересу деце.

–Дошао сам и да подржим ову децу, која морају да имају добре услове за своје школовање. Имали смо прилику данас и да разговарамо са њима и они су врло задовољни и оптимистични. Један дечак нам се и похвалио својим упехом у пливању. Зато смо ми овде, да их подржимо и да им омогућимо да наставе са својим образовањем и успесима – навео је градоначелник и истакао да је ово једна од водећих школа у овом делу Европе за децу оштећеног вида.

Он је указао да је важно да се и даље улаже у ову школу, како би се ђацима омогућили што бољи услови рада, али и како би се ученици у њој што боље припремили за самостално сналажење у граду у свакодневном зивоту.

Председник општине Земун Дејан Матић захвалио је градоначелнику на посети и нагласио да ова општина наставља са инфраструктурним радовима и улагањима у основне школе. 

–Земун поред 17 основних школа води рачуна и о три специјалне и једној музичкој школи. Данас смо се уверили како се приводе крају радови у школском дворишту „Вељко Рамадановић”, а обићићемо и остале школе – поручио је Матић.

Он је објаснио да је општина Земун поделила радове на обнављању школа у две фазе, тако да прва фаза подразумева реновирање школских дворишта, ограда и других неопходних ствару у 11 основних школа. 

Директорка школе Радмила Лабан је прецизирала да су у школи урађени полигон за оријентацију и кретање, делови сензорног врта који би ускоро требао да буде завршен у склопу чега је летња учионица и мирисни део врта, затим асфалтирање дворишта са тактилним стазама, фискултарна сала, видео обезбеђење и друге ствари.