понедељак, 14. октобар 2019.

Весић: У оквиру акције „Ђачко паркинг место” школама донирано 10 милиона динара

Заменик градоначелника Горан Весић и директор ЈП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић уручили су данас у Основној школи „Иван Горан Ковачић” донације београдским школама у оквиру завршетка четвртког циклуса акције „Ђачко паркинг место”. 

Весић је подсетио да се акција „Ђачко паркинг место” успешно спроводи четврту годину. 

ЈП „Паркинг сервис” је, према његовим речима, испред сваке школе где је зона за паркирање одредила једно паркинг место и сав новац од његовог коришћења иде тој школи у виду донације наставних средстава. 

– Ова сарадња се показала веома добром, јер грађани који паркирају на тим местима знају да донирају новац школи. Те школе добијају наставну опрему која им је у том тренутку потребна, а на крају највећу корист од ове акције имају ученици јер им се унапређује образовање. За ове четири године донирали смо школама 49 интерактивних табли, 75 пројектора, 16 рачунара, 14 мултифункционалних штампача, седам разгласа и видео-бимова, као и један фото-апарат у укупној вредности од око 10 милиона динара – навео је Весић. 

Он је прецизирао да је тренутно 25 основних школа у Београду у том систему док ће, најавио је Весић, од следеће године још седам школа добити своје паркинг место због проширења паркинг зоне у престоници. 

Такође је истакао да су из те акције настале и друге акције, као што је „Бејби паркинг место” – испред беогарадских породилишта, од којих сав приход иде у те установе, као и „Трудничко паркиг место” у јавним гаражама намењено за труднице и мајке са децом. 

– Важно је да као друштвена заједница нађемо начин да се са више средстава помажу школе. Зато пример „Паркинг сервиса” треба да следе и друга предузећа јер је улагање у образовање, улагање у будућност Србије – закључио је заменик градоначелника.