уторак, 15. октобар 2019.

Весић у посети Европској инвестиционој банци у Луксембургу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић предводи делегацију Београда која је данас допутовала у Луксембург у дводневну посету Европској инвестиционој банци (ЕИБ). У делегацији Београда су Александар Марковић, помоћник градоначелника, Марко Стојчић, главни урбаниста Града Београда, Драгомир Петронијевић, члан Градског већа, Александар Јовичић, председник Општине Палилула, Јовица Васиљевић, секретар за јавни превоз, Александар Кемивеш, саветник за економски развој и Верица Новески, саветник за правна питања.

Током дводневне посете ЕИБ-у Горан Весић ће сутра потписати Уговор о финансирању изградње канализације на левој обали Дунава у општини Палилула. Потписивање овог Уговора је последњи предуслов да Град Београд распише тендер за пројектовање и изградњу канализације и пречистача за прераду отпадних вода на левој обали Дунава.

Весић ће разговарати са представницима ЕИБ-а о сарадњи са Градом Београдом у области водоснабдевања, третмана отпадних вода, енергетске ефикасности, урбаног развоја и урбане мобилности. 

Делегација Града Београда састаће се са Сержом Вилмесом, замеником градоначелнице Луксембурга и амбасадором Ж. Сантером, председавајућим Међународне алијансе за сећање на холокауст.