четвртак, 17. октобар 2019.

Извршено уклањање бесправно изграђеног објекта у Улици Дунавски кеј

Секретаријат за инспекцијске послове спровео је извршење решења које је средином 2017. године донела Oпштина Стари град и којим је инвеститору наложено уклањање бесправног објекта на Дунавском кеју код броја 30. Бесправни објекат био је изграђен на јавној површини у својини Града Београда. 

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда обраћала се Секретаријату за инспекцијске послове, наглашавајући да наведени објекат није у складу са Планом детаљне регулације дела централне зоне просторне целине „Марина Дорћол”.

Како се прецизира у саопштењу из овог секретаријата, када су службена лица Одељења за извршење грађевинских решења приступила локацији, окружио их је велик број непознатих лица која су започела снимање мобилним телефонима и пренос догађаја „уживо” преко друштвених мрежа, уз своју интерпретацију догађања. 

„Истине ради, приликом уласка у објекат предочено је да је у току претходног дана из болнице за онкологију, као тежак случај, отпуштена сестра извршеника и да је смештена у једној од соба у кући – иако су били упознати са тим да ће се извршење спроводити тог дана. Наглашава се да је она, и поред противљења и ометања доктора Хитне помоћи од окупљених лица, са пратњом одвезена у адекватну здравствену установу. Оваква злоупотреба болесних људи доводи само до узнемиравања јавности и спречавања надлежних у вршењу својих дужности. Такође, јавно етикетирање и вређање запослених људи Градске управе може негативно да утиче на њихов даљи рад, и то у тренутку кад се коначно спроводе решења о рушењу грађевинских инспектора, кад више нису само мртво слово на папиру”, наводи се у саопштењу.

Секретаријат за инспекцијске послове још једном обавештава грађане и наглашава да је реч о бесправном објекту изграђеном на јавној површини, која је у јавној својини Града Београда, а да је у току инспекцијског надзора извршена провера, према евиденцији МУП-а, и установљено да нико од затечених лица, а самим тим ни сестра извршеника, није пријављен на тој адреси, што јасно указује да се напред наведено догодило са намером да се одложи рушење бесправног објекта.